20
Пт., вер.
0057

Лист

 «Що я скажу солдату Перемоги»

Тому, хто поверне нам мирне небо.

Тому, хто захищає життя мільйонів, щоденно ризикуючи власним.

Тому, хто не боїться смерті, глузуючи з неї.

Тому, хто пройшов через пекло, у яке, сподіваюся, більше не повернеться.

Перш за все я хочу подякувати Тобі. Хоча мої слова подяки потонуть у тисячах інших, які Ти чутимеш кожного дня, кожної години, кожної хвилини. Усі українці воліють сказати, що ти заслуговуєш на все найкраще, хоча зараз, мабуть, мрієш лише про гарячу ванну та затишний вечір у родинному колі. Впевнена, що тиша і спокій –  це все, чого тобі зараз хочеться, звичайно, окрім перемоги. Але знай – вона близько.

Колись ніхто навіть не міг уявити собі, наскільки цінними є звичні для нас речі. Власне житло, не зруйноване вибухами, блакитне небо з легкими хмаринками замість ворожих винищувачів, спів птахів замість звуку сирен, дитячий сміх замість схлипів… Останні роки нагадують моторошний сон, від якого неможливо прокинутися. Лише Ти здатен вирвати з кривавих кігтів мороку нашу країну. Лише Ти та Твої побратими одного дня назавжди закінчать це безумство.  І, будь ласка, після того, як настане цей щасливий день, потурбуйся про себе. Будуй своє щасливе життя, адже ти вже збудував його для всієї України! Відвідуй найкрасивіші місця, купуй речі, про які давно мріяв, пам’ятай, що Ти на це заслуговуєш, та якнайшвидше стирай зі своєї пам’яті те пекло, яке Ти пройшов. Сподіваюся, що рани, які воно залишило на Твоїй світлій душі, скоро загоються.

Україна відновиться з попелу та руїн, лани знову шумітимуть золотим колоссям, у відбудованих хатах завжди буде світло та затишок, а з решток ворогів проростуть соняхи. І все це завдяки Тобі та тисячам твоїх побратимів. Щиро бажаю вам повернутися додому переможцями, подолати усі труднощі, які з’являтимуться на вашому життєвому шляху, відновити справедливість та принести мир на рідну землю. Я вірю у вас! Залишилося зовсім трішки!

З повагою та вдячністю…

Автор: Пацеля Ярослава – читачка бібліотеки-філіалу № 3

КЗК «Міська дитяча бібліотека» КМР,

Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг

  1